Главная Схемы Ігор Кривецький — душа прагне до «Едему», та гріхи не пускають?
Схемы - 09.11.2018

Ігор Кривецький — душа прагне до «Едему», та гріхи не пускають?

Палацово-парковий комплекс «Едем Резорт», що належить екс-нардепу партії «Свобода» Ігорю Кривецькому, за останні півтора роки розширив свою територію до 52 гектарів. Це відбулося через масовий викуп землі сільгоспризначення людьми з оточення нардепа, в тому числі, в учасників антитерористичної операції та їх родичів.Про це йдеться у розслідуванні Андрія Дрозди в «Zaxid.net».

«Едем Резорт» розташований в селі Стрілки на Львівщині і є найбільшим палацово-парковим готельним комплексом у Східній Європі. Будівельні роботи в комплексі тривають, а сам він активно розширює свої межі.

«Едем Резот»  орендує 22 га у Перемишлянської райдержадміністрації, але з червня 2017 року сільськогосподарські землі навколо комплексу попри дію мораторію почали активно скуповуватися. За півтора року 36 ділянок опинилося у руках трьох власників.

Загальна площа придбаних земель навколо «Едем Резорту» сягає 52 гектарів (фото ZAXID.NET)

ТОВ «Узлісся», власником якого є Ігор Кривецький, а керівником Олексій Волошин, придбало 5 ділянок загальною площею 5,3 га.

Головна бухгалтерка «Едем Резорту» Галина Середницька

Ще сім ділянок загальною площею 12,5 га придбав мешканець сусіднього села Лани Мар’ян Петрович Середницький, а найбільше землі – 25 ділянок загальною площею 22,4 га – придбала його дружина Галина Михайлівна Середницька. На Facebook-сторінці останньої вказано, що вона працює головною бухгалтеркою «Едем Резорту». А в селі Лани на неї зареєстрована «Еко Ферма Едем».

До заміжжя Галина Михайлівна Середницька мала прізвище Шира. Одну з ділянок на території «Едем Резорту» площею 1,44 га придбала ще Галина Шира в червні 2016 року.

Як виявилось, деякі з ділянок, які придбали Середницькі, виділяли учасникам АТО. Так, п’ятеро учасників АТО отримали землю біля «Едем Резорту», згідно з наказами Держгеокадастру від 21 березня 2017 року. А вже через два з половиною місяці продали їх Галині та Мар’яну Середницьким. А дехто з АТОвців продав свою ділянку Середницькій вже через декілька днів після отримання. Земля була куплена менше її ринкової ціни.

Згідно з відповіддю на запит Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, впродовж 2017-2018 рр. відомство передало у власність 25 земельних ділянок біля «Едем Резорту». Більше двадцяти імен у списку первинних власників цих ділянок – це учасники АТО або ж члени сімей загиблих. Тепер коментувати продаж ділянок атовці відмовляються.

У коментарі «Наші гроші. Львів» Андрій Дрозда  сказав, що загалом Середницькі скупили в учасників АТО та їх родичів 25 ділянок.

Управитель «Едем Резорту» Олексій Волошин розказав про плани готелю на отриманих ділянках збудувати повноцінне сертифіковане поле для гольфу на 9 лунок.

Окрім того, 2016 року дві невеликі ділянки загальною площею 0,37 га придбав Олег Магулка – керівник і власник ТзОВ «Едем-Резорт Енд Спа». Він же керує готелем «Жорж», який належить дружині Ігоря Кривецького – Ользі Філатовій-Кривецькій.

Протягом 2014-2016 рр. ділянки на території «Едем Резорту» скуповував і київський підприємець Карен Вячеславович Коваль. Сьогодні йому належить 11,7 га на території відпочинкового комплексу. Тепер землю Карена Коваля орендує ТзОВ «Узлісся».

Карен Коваль став акціонером банку «Перший», який за словами кримінального авторитета Володимира Дідуха, відомого як «Вова Морда», «свободівці» відібрали у екс-генпрокурора Віктора Пшонки за можливість уникнути покарання та зберегти свої активи. Ігоря Кривецького називали основним спонсором ВГО “Свобода”.

по материалам:    nashigroshi.org

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Может Заинтересовать

​Беспорядки охватили Вашингтон — протестующие прорываются к Белому дому, в столицу введена Нацгвардия

> Беспорядки в США из-за смерти афроамериканца Джорджа Флойда охватили уже 25 крупнейших г…